Laxsashimi teryaki med furikake sprinkles

Enkelt, fräscht och gott. Det här har nästan blivit en standardrätt hemma på fredagar i väntan på att middagen ska bli klar. Om jag är riktigt lat tar jag en färdig teryakimarinad, men godast blir det om du rör ihop den själv.

Det här behöver du:

Lax av bra kvalitet, till exempel salmalax
2 msk japansk soja
2 msk mirin
1 tsk honung
1 tsk sweet chili
1 tsk färsk ingefära
Furikake sprinkles
Färska alger (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Gör en marinad av soja, mirin, honung, sweet chili och riven, färsk ingefära.
  2. Skär tunna skivor av laxen och vänd runt i marinaden.
  3. Lägg färska alger på ett fat, lägg laxen på och strö över furikake.
  4. Servera med en skål tandpetare eller små gafflar.
Ankleverburgare med melon och tranbärsketchup