Äppelgranité med cider, calvados och lime

En enkel men samtidigt lyxig granité. Fungerar utmärkt som mellanrätt för att rensa smaklökarna eller som sidorätt till mer stadiga desserter som behöver lättas upp med något friskt och fräscht.  

Det här behöver du till fyra personer:

2 1/2 dl äppelcider
1/4 dl calvados
1/2 dl florsocker
1/2 pressad lime
Limezest

Gör så här:

  1. Häll cider, calvados, florsocker och pressad lime i en bunke. Vispa tills sockret löst sig.
  2. Kör i glassmaskin till önskad konsistens. (Om du inte har tillgång till en glassmaskin så går det utmärkt att göra granité i en vanlig frys. Se bara till att röra ofta så det inte blir en enda stor isbit.)
  3. Ställ in i frysen ytterligare ett tag (så den inte smälter så fort).
  4. Lägg upp i snygga glas och garnera med limezest.
Äppelgranité med cider, calvados och lime