Vårrullar med blåbär, pistagenötter och kardemummasirap

En vårrulle i den här formen är egentligen inte något annat än en paj i portionsform, men kanske lite festligare.

Det här behöver du till fyra personer:
1/2 dl skalade pistagenötter
2 dl färska blåbär
1/2 msk socker
2 tsk pressad lime
1 tsk potatismjöl
8 ark filodeg (ca 30*15 cm)
1 msk smör
1 tsk florsocker

Det här behöver du till kardemummasirapen:
1 dl sirap
1 tsk kardemumma

Gör så här:

  1. Koka ihop sirap och kardemumma. Låt svalna.
  2. Hacka pistagenötterna och blanda med blåbär, socker, lime. Mosa blåbär lätt med en gaffel. Vänd ner lite potatismjöl.
  3. Lägg upp en klick blåbärsröra på varje filodegsark och rulla ihop som en vårrulle.
  4. Smält smör och pensla vårrullarna. Baka i 190 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugn i 5-10 minuter.
  5. Pudra vårrullarna med florsocker. Servera med en god vaniljglass och ringlad kardemummasirap. Garnera med några blåbär.

Tips!

Det går bra att använda frysta blåbär men låt dem då tina ordentligt och rinna av lite.