Ceviche på hälleflundra, hyvlad kålrabbi och sellerijuice med äpple

Cevichen är sydamerikas motsvarighet till vår gravade lax och italienarnas carpaccio. Ibland säger man kallkoka eftersom proteinerna i fisken reagerar med limefrukten. Otroligt fräscht sätt att servera fisk. Får du inte tag på hälleflundra så kan du använda någon annan fin vit fisk eller pilgrimsmusslor. Här får cevichen oväntat besök av en frisk juice på selleri och äpple som du serverar direkt vid bordet ur en snygg kanna. 

Det här behöver du till 4 personer:

200 g hälleflundra
1/2 lime
1
 avokado
1/2 mango
1/2 röd chili
2 salladslökar
Färsk koriander
Kålrabbi
Salt, peppar 

Gör så här:

  1. Skär hälleflundran i fina bitar och lägg i en skål. Pressa limen och häll över fisken så den täcker allt fiskkött. Täck med plastfolie och ställ svalt ca 1 timme till köttet vitnat.
  2. Skär avokadon och mangon i fina tärningar. Hacka löken, chilin och några kvistar koriander. Blanda fisk, avokado, mango och lök.
  3. Smaksätt med chili, hackad koriander, salt och peppar.
  4. Skala kålrabbin grovt så att det blir en kub. Skär tunna skivor med en osthyvel. Strimla.
  5. Lägg upp snygga portioner i vida glas eller glasscouper, gärna med hjälp av en packcylinder.
  6. Garnera med strimlor av kålrabbi och korianderblad.
  7. Servera och häll på sellerijuice runt om cevichen vid bordet. 

Sellerijuice med äpple

Det här behövs till 4 personer:

3 stjälkar bladselleri
1 äpple
1 msk olivolja
salt, peppar

Gör så här:

  1. Skölj och ansa sellerin och skär i grova bitar. Ta ur kärnhuset ur äpplet och dela det.
  2. Kör sellerin och äpplet i en råsaftcentrifug. Skumma av med en sked.
  3. Smaksätt juicen med olivolja, salt och peppar. Ställ svalt. 
Ceviche med sellerijuice