Egen glass

Få efterrätter mäter sig med hemgjord glass. Till synes enkelt, men det kräver sitt handlag och att man lägger ner viss tid. Och resultatet blir så mycket bättre än glass som du köper i affären. Och när du sedan har lärt sig att göra glass kan du börja experimentera och då börjar det roliga.

Del 1 - Klassisk vaniljglass

Riktig vaniljglass ska man göra på mjölk, grädde, socker och, förstås, riktig vaniljstång. Det finns inga genvägar. Ska det smaka på riktigt så ska det göras på riktiga råvaror.
> Klassisk vaniljglass

Del 2 - Smaksatt glass

När du väl har lärt sig att göra en riktig vaniljglass utgår du helt enkelt från grundreceptet och smaksätter med de örter, kryddor eller bär som du gillar. Svårare än så är det inte.
> Smaksatt glass

Del 3 - Sorbet

En klassiker är att på franskt manér servera en kula sorbet i ett glas med sprit före varmrätten för att rensa smaklökarna och göra plats för nästa rätt.
> Sorbet