Personligt och nära

Falkner Gastronomi drivs av mig Per Ulfsson Falkner sedan 2011. Jag är en passionerad matkreatör som har ägnat mig åt god mat så länge jag kan minnas. Det finns helt enkelt inget bättre än att få stå i köket och laga mat till gäster som uppskattar livets goda.

Med Falkner Gastronomi får du en personlig gastronomisk upplevelse. Jag älskar att utforska nya tekniker, spännande råvaror och annorlunda kombinationer utan att för den skull kompromissa med det viktigaste av allt. Det ska smaka gott. Alla de rätter som jag lagar till dig, eller som vi lagar tillsammans under en matlagningskväll, är ett resultat av min kreativitet och skaparlust. 

Genom åren har jag bloggat, skrivit recept och haft flera olika receptsamlingar på nätet. Numera hittar du ett urval av mina recept på den här webbplatsen. Förutom den huvudsakliga verksamheten i Falkner Gastronomi tar jag olika uppdrag som matinspiratör. Jag har bland annat haft ett nära samarbete med köksredskapsbutiken KitchenTime under flera år där jag har arbetat med att ta fram recept och annat inspirationsmaterial.

Vid några tillfällen har jag tävlat i matlagning. Jag har varit i final i Årets Hemmakock (ett slags föregångare till Årets Mästerkock) tre gånger och jag kom på andra plats 2008.

Hand i hand med matintresset går intresset för vin. Jag är utbildad munskänk och har hållit i många vinprovningar genom åren. Hur man kombinerar mat och vin på bästa sätt ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Av mina favoritdistrikt kan särskilt nämnas champagne och jag är även utbildad i konsten att sabrera av Svenska Sabreringssällskapet.

Kontakta mig så tar vi en diskussion om vi hur vi på bästa sätt skapar din nästa gastronomiska upplevelse!

Pelle